Single Post

Wandeltips in Bronckhorst

Wist je dat Bronckhorst de wandelgemeente van het jaar is! Breng een bezoek en aanschouw de prachtige natuur! Het voorjaar is het perfecte seizoen voor mooie lange wandelingen. Trek de wandelschoenen uit de kast en ga er op uit. De natuur verandert waar u bij staat. In Bronckhorst zult u veel historische landgoederen met buitenplaatsen tot weilanden, rivierlandschappen, weilanden en bossen vinden. U vindt hier een paar een leuke wandel suggesties!

Routes

Hackfortse Enkroute

Met deze prachtige route wandelt u over het een deel van het landgoed van het kasteel Hackfort. Hier woonden eeuwen geleden een heuse ridder: ”Berend van Hackhof”. U maakt een prachte wandeling omgeven door eeuwen oude akkers, hakhoutbosjes, poelen en historische boerderijen. Aanschouw hoe er graan gemalen wordt in de watermolen en breng een bezoek aan de kasteeltuin!

De Keijenborgroute

Neem een kijkje in het dorpje Kijenborg wat eeuwen geleden bekend stond om de klompen. Talloze klompenmakers hebben hier dicht op elkaar gewerkt. Bij de kerk vindt u een standbeeld van Pastoor Thuis die veel voor de samenleven hier heeft mogen betekenen.

Oltmansroute

Via deze route kom je langs de Bronckhorster molen. Deze beltmolen komt uit 1844. Deze draait op zaterdag en kunt hier dan ook een bezoek brengen. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het middeleeuwse stadje Bronckhorst. Wist u dat dat het kleinste stadje van Nederland is?